Pompa de caldura Samsung 9 kW, all in one, boiler incorporat 260 litri, monofazata

28.803,00 lei32.550,00 lei (-12%)

În stoc

 • Pretul include TVA (9% persoane fizice)
 • Transport gratuit
 • Garantie: 2 ani
SKU: IE01001414 Categorie:

Componenta:

AE260RNWSEG/EU – AE090RXEDEG/EU – MWR-WW10N

Specificatii produs:
Tip pompa de calduraAer-Apa
Tip compresorInverter
UtilizareIncalzire si ACM
Tip sistemRefrigerant split
Putere pompa de caldura9 kW
Volum rezervor apa260 litri
Temperatura exterioara minima de functionare-25 °C
Clasa eficienta energetica la 35 °CA+++
Putere incalzitor de rezerva unitate interna2 kW
Energie hibridaNu
Control Wi-fiOptional
CuloareAlb
Alimentare electrica unitate internamonofazata
Alimentare electrica unitate externamonofazata
Necesita camera tehnicaNu
Reversibila (racire)Da

 

Descriere Pompa de caldura aer-apa Samsung ClimateHub 9kW pentru incalzire, racire si apa calda menajera, boiler incorporat 260L, split, monofazata

Ce este pompa de caldura si de ce este atat de eficienta?

Pompa de caldura este un echipament modern, ce inglobeaza cele mai noi tehnologii disponibile pentru sistemele de incalzire a spatiilor, care se bazeaza pe unul din principiile de baza ale termodinamicii.

Echipamentul utilizeaza unul din multii agenti frigorifici descoperiti de industria frigotehniei pentru a capta cat mai mult din energia disponibila in natura pentru a o utiliza in cadrul unui sistem de incalzire a casei.

Printre multele avantaje pe care pompele de caldura le obtin, putem enumera:

 • Cele mai eficiente echipamente de pe piata, ofera posibilitatea incalzirii sau racirii spatiilor cu costuri reduse cat si posibilitatea de a incalzi apa menajera.
 • Compacte, complete si usor de utilizat
 • Este un consumator electric ce poate fi combinat cu o sursa de productie proprie a energiei electrice (panouri fotovoltaice).
 • Utilizeaza agenti frigorifici care au un impact din ce in ce mai redus asupra mediului si care participa in mod activ la reducerea gaurii din stratul de ozon cauzata de utilizarea agentilor frigorifici vechi (CFC-uri).
 • Participa in mod activ la reducerea emisiilor poluante si automat la reducerea impactului uman asupra mediului.
 • Echipate cu automatizari inteligente ce oferta posibilitatea controlului total asupra sistemului de incalzire.

Energia disponibila in natura porneste de la 2 surse posibile: soarele si centrul pamantului. Acestea degaja energie catre aerul din mediul inconjurator, apa din panza freatica sau solul din scoarta terestra, energie care este stocata in aceste medii si care poate fi utilizata pentru incalzirea casei.
Pentru a prelua aceasta energie, pompa de caldura utilizeaza un agent frigorific (R410A, R32, R290, etc) ce are un punct de fierbere foarte scazut (R410A are un punct de fierbere la -48 grdC, R32 are punctul de fierbere la -52 grdC, etc) si care este plimbat prin cele 4 puncte ale unui ciclu termodinamic:

 1. Evaporator: prima treapta a ciclului termodinamic – agentul frigorific capteaza energia uneia din cele 3 surse mentionate anterior (aer, apa sau sol). De aici provine aproximativ 70-75% din energia necesara incalzirii unui spatiu de locuit. Datorita temperaturii reduse de fierbere a agentului frigorific, pompa de caldura poate sa capteze energie si la temperaturi negative ale aerului (pana la -28 grdC) sau temperaturi reduse ale apei sau solului.
 2. Compresorul: a doua treapta a ciclului termodinamic, ce are rolul de a pune in miscare agentul frigorific in cadrul ciclului dar si de a-l comprima, oferindu-i un plus de presiune si automat si temperatura. Acesta este de asemenea si singura treapta a ciclului termodinamic ce absoarbe si energie electrica, fiind singurul consumator.
 3. Condensatorul: in aceasta a treia treapta a ciclului termodinamic, agentul frigorific ce a captat energie din exterior si de la compresor ajunge cu o temperatura foarte ridicata, ce va fi transferata prin intermediul unui schimbator de caldura catre agentul termic ce se foloseste in cadrul sistemului de incalzire. Temperatura agentului frigorific scade foarte mult dupa aceasta cedare a energiei, schimbandu-se si starea de agragare a acestuia (din gaz in lichid).
 4. Vana de expansiune: a patra si ultima treapta a ciclului frigorific, aceasta are rolul de a reduce presiunea agentului frigorific si o data cu aceasta si temperatura, permitandu-i sa capteze mai multa energie din exterior.

Functionare pompa de caldura

Prin intermediul acestui ciclu simplu pompa de caldura reuseste sa aduca majoritatea energiei necesare din exterior. Asa cum este specificat si in imaginea de mai sus, pe intreaga durata a unui an, aproximativ 75% din energia necesara provine din exterior iar restul provine din consumul de electricitate.

Nota: este foarte important de stiut ca eficienta unei pompe de caldura pe parcursul unui an variaza, aceasta fiind dependenta de temperatura si energia exterioara. Astfel, pe parcursul iernii consumul unei pompe de caldura creste, operand in lunile cu temperaturi mai ridicate cu eficiente ridicate.
Chiar si in aceste conditii pompa de caldura este cu aproximativ 25-30% mai eficienta decat o centrala pe gaz in condensatie, fiind nevoie de aproximativ 3 kWh electrici pentru a genera aceeasi energie generata de 1 mc de gaz natural.

La momentul actual pompele de caldura au ajuns sa fie suficient de eficiente incat sa fie incadrate in Eficienta ridicata clasa energetica A+++ pentru operatiunea de incalzire a spatiilor si clasa energetica A pentru incalzirea apei menajere.

Majoritatea pompelor de caldura disponibile pe piata la momentul actual ofera posibilitatea ca acest ciclu termodinamic sa fie reversibil, facand pompa de caldura potrivita si pentru racirea casei si utilizarea ei pentru racire (atata timp cat instalatia casei permite acest lucru), facand din acest echipament unul extrem de versatil, eficient si potrivit oricarui sistem de incalzire.

Pompa de caldura aer-apa Samsung ClimateHub 9kW pentru incalzire, racire si apa calda menajera

Pompele de caldura din gama Samsung ClimateHub tip split reprezinta solutii extrem de eficiente de climatizare a spatiilor interioare, atat in modul incalzire, cat si in modul racire. Aceste echipamente includ o pompa de caldura la exterior, dotata cu agentul frigorific R32, o unitate hidro (boiler) cu rezervor de apa calda integrat marca Samsung, precum si un nou controler tactil care permite ajustarea temperaturii in doua zone.

Descriere pompa de caldura aer-apa Samsung ClimateHub 9kW

 

Principiu de functionare

Principiul de functionare al pompelor de caldura se bazeaza pe transportul caldurii de la o sursa cu temperatura mai mica (de exemplu, aerul inconjurator) catre locatiile care trebuie incalzite (practic, in sensul invers fata de directia naturala de miscare a aerului).

Domeniu de utilizare

Aceste echipamente se pot folosi pentru climatizarea cladirilor rezidentiale, de birouri sau comerciale, in special acolo unde nu exista posibilitate de racordare la reteaua de gaz metan.

PERFORMANTE INALTE PE PARCURSUL INTREGULUI AN

Indiferent de conditiile climatice, aceasta pompa incalzeste si raceste spatiile interioare la nivel optim pe tot parcursul anului.

Aceasta unitate monobloc este pozitionata la exterior si include modulul hidraulic, fiind usor de instalat deoarece lipseste traseul frigorific.

Pompa poate fi conectata la Smart Grid (retea inteligenta) – un sistem descentralizat de control al energiei din sistem, avand avantajul unei surse de energie eficiente si durabile.

De asemenea, pompa poate fi conectata si la o sursa de energie solara, cu efectul benefic al folosirii energiei regenerabile.

 

EFICIENTA POMPEI DE CALDURA

 

Eficienta pompei de caldura se masoara cu ajutorul a doi parametri: COP – coeficient de performanta in regim de incalzire si EER – rata eficientei energetice in regim de racire. Pompele de caldura de la Samsung din aceasta gama se incadreaza in clasa energetica A+++ in regim de incalzire, respectiv A++ in regim de racire.

 • COP este raportul dintre puterea termica furnizata in regim de incalzire si puterea electrica consumata pentru incalzire. De exemplu, la un raport de 1/4, inseamna ca eficienta pompei pe incalzire este de 400% – asadar, la un consum electric de 1 kW se obtin 4 kW calorici. Pentru comparatie, un sistem de incalzire pe combustibili fosili poate ajunge la un randament de numai 95%.
 • EER masoara raportul dintre puterea de racire furnizata si puterea electrica consumata pentru racire. Dupa modelul de mai sus, un raport de 1/4 indica, de asemenea, o eficienta de 400%.

Eficienta pompei este masurata inclusiv sezonier (anual), prin intermediul parametrilor SCOP si SEER (S – sezonier).

TOUCH CONTROLLER

Pompa de caldura Samsung ClimateHub este dotata cu un controler tactil care poate fi plasat pe unitatea hidro.

Acesta are un design placut, o interfata prietenoasa si este prevazut mai multe optiuni de limba, permitand setarea temperaturii, monitorizarea energiei si a erorilor in functionare.

De asemenea, este posibila setarea de temperaturi diferite pe doua zone, ceea ce permite folosirea mai eficienta a caloriferelor de temperatura ridicata si incalzirea prin pardoseala.

KIT WIFI (OPTIONAL)

 

In cazul pompei de caldura Samsung ClimateHub este prevazuta posibilitatea dotarii cu un kit WiFi – Samsung Smart Things cu mai multe optiuni de limba, permitand controlul la distanta al temperaturii, monitorizarea energiei si a erorilor aparute in functionare.

Pentru utilizarea kitului WiFi este necesara existenta unei conexiuni la o retea locala de internet si crearea unui cont.

SILENTIOZITATE DEOSEBITA

Pompele de caldura Samsung ClimateHub pot fi setate pe 4 trepte de silentiozitate. In treapta a 4-a – modul Quiet – pompa emite un zgomot de numai 35 dB, unul dintre cele mai scazute niveluri din aceasta industrie.

Date tehnice pompa de caldura aer-apa Samsung Climatehub 9 kW

 

 • Alimentare electrica: 230 V
 • Putere nominala de incalzire: 9 kW
 • Putere nominala de racire: 8.7 kW
 • Putere absorbita pe incalzire: 1.87 kW
 • Putere absorbita pe racire: 2.11 kW
 • COP: 4.81
 • EER: 4.12
 • Clasa de eficienta sezoniera la 35 grdC: A+++
 • Clasa de eficienta sezoniera la 55 grdC: A++
 • SCOP la 35 grdC: 4.45
 • SCOP la 55 grdC: 3.24
 • Curent absorbit: 22 A
 • Temperatura apei de incalzire: 15-65 grdC
 • Temperatura apei de racire: 5-25 grdC
 • Plaja temperatura exterioara la incalzire: -25 ~ 35 grdC
 • Plaja temperatura exterioara la racire: 10 ~ 46 grdC
 • Plaja temperatura exterioara ACM: -25 ~ 43 grdC

UNITATE INTERNA:

 • Alimentare electrica: 230 V
 • Volum boiler otel inox: 260 litri
 • Profil ACM: XL
 • Eficienta energetica: A+
 • Temperatura maxima ACM: 70 grdC
 • Rezistenta electrica integrata boiler: 3 kW
 • Pompa circulatie: inverter
 • Vas expansiune: 8 litri
 • rezistenta electrica back-up: 2 kW
 • Diametru teava lichid: 6.35 mm
 • Diametru teava gaz: 15.88 mm
 • Racorduri hidraulice incalzire: 28 mm
 • Racorduri hidraulice ACM: 22 mm
 • Presiune sonora: 26 dB(A)
 • Putere sonora: 40 dB(A)
 • Masa neta: 146 kg
 • Dimensiuni nete: 595x1800x700 mm

UNITATE EXTERNA:

 • Alimentare electrica: 230 V
 • Compresor: TWIN Rotary
 • Incarcare din fabrica R32: 0.95 kg
 • Diametru teava lichid: 6.35 mm
 • Diametru teava gaz: 15.88 mm
 • Presiune sonora: 49 dB(A)
 • Putere sonora: 63 dB(A)
 • Masa neta: 73 kg
 • Dimensiuni nete: 940x998x330 mm

Informații suplimentare

Producator

Samsung

Putere nominală (kW)

9 kW

Tip sistem

Split

Alimentare

Monofazat

Fii primul care își spune părerea “Pompa de caldura Samsung 9 kW, all in one, boiler incorporat 260 litri, monofazata”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Meniu Principal